Sell in May... no way

Één van de bekendste beurswijsheden geeft aan dat je afstand moet doen van je beleggingen in mei. Maar zorg er wel voor dat je terug bent in september! Maar... klopt dit eigenlijk wel.

In dit artikel zoeken we deze beurswijsheid uit. We kijken naar rendementen behaald in de zomers sinds 1993. Was het verstandig om je aandelen in mei van de hand te doen? En was het verstandig om in september terug te zijn op de beurs? Dit artikel geeft je inzicht wanneer je het beste op vakantie kunt gaan.

Dividend dilemma deel 2

In deel 1 van dividend dilemma is ingegaan op de redenen voor bedrijven om dividend uit te keren en het daadwerkelijke rendement op de ex-dividenddatum. In deel 2 kijken we naar het dagrendement van aandelen op de ex-dividenddatum versus het gemiddelde dagrendement van een aandeel.

Dividend dilemma

Er wordt veel gezegd en geschreven over dividend van beursgenoteerde bedrijven. Nu zijn wij benieuwd naar de feiten. In dit artikel bekijken we wat het uitkeren van dividend betekent voor de beurskoers.

Wat doet de AEX in maart?

De afsluiting van het cijferseizoen en de laatste beursmaand van het eerste kwartaal. In dit artikel bespreken we de historische prestaties in maart. Tot nu toe is 2017 redelijk verlopen. Op het moment van schrijven heeft de AEX een rendement van 2,43% behaald. Wordt dit ook in de laatste maand van het kwartaal voortgezet?

Wat doet de AEX in december?

In dit artikel ga ik na of december een goede beursmaand is. Veel beleggers hopen elk jaar op een eindejaarsrally om het resultaat van dat jaar nog een boost te geven. Of uiteraard om de papieren verliezen weg te werken. Maar bestaat een dergelijke eindejaarsrally eigenlijk wel?

Koers/winst groei

Als belegger wil je winst maken op aandelen. Dit doe je door de juiste bedrijven op het juiste moment te kopen. Er zijn veel verschillende waarderingsmethodes en kerncijfers die je kunnen helpen bij het bepalen van een waardering. Één van deze kerncijfers is de koers/winst groei, welke is gebaseerd op de koers/winstverhouding.

Benjamin Graham

Één van de meest bekende en succesvolle beleggers uit de 20ste eeuw, is Benjamin Graham. Hij was een van de eerste value investors. Andere beleggers hebben voor Graham dezelfde aanpak gehanteerd, maar de term was nog niet bekend. Sinds Benjamin Graham value investing begon te onderwijzen, werd value investing bekender bij een groter publiek.

Succesvolle beleggers: Sir John Maynard Keynes

In deze nieuwe serie artikelen worden succesvolle beleggers beschreven. Het leven van succesvolle beleggers wordt uit de doeken gedaan. En uiteraard zullen de beleggingsmethodes van deze succesvolle beleggers worden beschreven. Zo wordt een inzicht gegeven in hoe deze beleggers succesvol werden en wat u hiervan kunt leren. In dit eerste artikel uit deze serie: Sir John Maynard Keynes.